Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
CAS

cara al sol

8. 1. 2011 8:11
Já vám rozumím

Je vám kolem dvaceti, máte "velký" titul bakalář, nikdy v životě jste nepracoval v soukromé sféře a vzhledem ke studijnímu oboru ani nikdy nebudete (nebo v to aspoň doufáte). Proto nedokážete rolišovat mezi loajalitou ke kolegům v soukromé firmě a ochranou veřejného zájmu ve státní instituci. Univerzitě Karlově gratuluji ke studentům, kteří dokáží v jednom odstavci osočit člověka z hloupého idealismu a partyzánství ve jménu "až přemrštěného smyslu pro spravedlnost" a hned v tom dalším naznačit, že ten samý člověk chtěl nahrávané osoby vydírat pro vlastní prospěch. Zvlášť pokud je známo, že s nahrávkami seznámil ministra vnitra i premiéra.

0 0
možnosti
MT

Marek Trizuljak

6. 1. 2011 23:11
Klasický český nešvar záměny příčiny a důsledku

Je autor tohoto blogu schopen odlišit příčinu od důsledku?

Podstatou celé kauzy je velice vážné podezření, že na SFŽP se připravovalo vyvedení peněz cestou předražení zakázky na čističku odpadních vod o tři miliardy korun, z čehož mělo odtéct "všimné" 500 milionů do pokladny jisté politické strany. Příčinou je tato věc! Ta se nešetří, pánové Knetig a Fibinger se kdesi ukrývají, neví se, zda je policie vůbec hledá a zda je vyslechla. Vždyť kdyby to podezření bylo falešné, mají možnost a plné právo se řádně obhájit a vše vysvětlit! Proč ho nevyužijí? A nesvědčí náhodou jejich ukrývání o tom, že mají co zatajovat?

Nejsem žádný zastánce "hrdiny Michálka", ale k čemu slouží jeho peskování? Je špatný, protože postupoval podle protikorupční příručky?  Jeho ostrakizace slouží k jedinému, k pokusu vytvořit kouřovou clonu, která zakrývá skutečnou podstatu věci.

0 0
možnosti
PV

petrs51

6. 1. 2011 23:34
Re: Klasický český nešvar záměny příčiny a důsledku

Nějak jste přehlédl, že Michálek byl na tom fondu ředitelem, který za vše odpovídal a bez jeho souhlasu se nedalo ukrást nic.

0 0
možnosti
IH

tantemici

6. 1. 2011 18:06
Nikomu z diskutujících tady nevadí,

že po amatérské špehovací akci pana Michálka nemůže policie učinit nic jiného, než věc odložit? Jeho odposlechy se v důkazním řízení použít nemohou a dál co??? Pokud skutečně někdo chtěl tunelovat, pak se "ctný" pan M. postaral o to, aby to bylo právně nepostižitelné.

Takže autorovi blogu nejenomže rozumím, ale dávám mu karmu. Já bych se z podobných "posledních spravedlivých"  špiclů-ochotníků taky osypala. Čtěte ten blog pořádně - obhajoba zlodějen tam není. Jen hrůza z toho, že jeden každý budem špehovat.

0 0
možnosti
AL

nechci vyrusovat

6. 1. 2011 21:50
Re: Nikomu z diskutujících tady nevadí,

Karma zcela zaslouženě a souhlas s diskutérem  tantemici

;-D;-D;-DR^R^

0 0
možnosti
PP

ekopol

6. 1. 2011 16:23
asi jsem tu ironii nepochopil

anebo mi chcete tvrdit, že ta vaše škola chrlí balamunty s podobnými vývody?

0 0
možnosti
G

Gašpo

6. 1. 2011 15:45
Vy ste normálny brouk pytlík :-)

Áno, to je zaujímavá úvaha. Obete je treba trestať podľa známeho "každý dobrý skutek bude po zásluze potrestán". A ešte keď to povie taká sereblita ako pán Knížák, známy to morálny idol.;-D;-D;-D

Sry, ale Vaše argumenty sú dosť úbohé.

0 0
možnosti
SN

kuča

6. 1. 2011 15:45
Matěji.... až vstudujete

......můžete nastoupit místo Knetiga !!! RvRvRv

0 0
možnosti
SN

kuča

6. 1. 2011 15:46
Re: Matěji.... až vstudujete

....vystudujete

0 0
možnosti
SN

kuča

6. 1. 2011 15:43
To není o naivnosti...

:-) to je o blbosti aneb, totálně vygumovaném mozku! Jestli tahle generace přijde po nás, Bůh opatruj tuto zemi! ;-O

0 0
možnosti
MB

Azereth

7. 1. 2011 10:35
Re: To není o naivnosti...

Už, aby tu byla !!

0 0
možnosti
KK

kodl.IV

6. 1. 2011 14:48
Ach ta mladická naivita...

Nevím, zda jste tak mladý, plný ideálů nebo zkrátka jen naivní...

Myslíte, že kdyby se pan Michálek dostavil s podezřením (bez nahrávek) na policii, že by se dnes něco šetřilo? Pan Michálek by byl odstaven, Drobil, Fibinger i Knetig by vše popřeli a nic by se nestalo. Vždyť i protikorupční premiér nic neohlásil, ale řekl ministrovi, že si na něj někdo stěžoval...

I když si nemyslím, že nahrávání kohokoli je v pořádku, nenapadá mě jiný způsob, jak získat důkazy, pokud jsem přesvědčen, že se děje trestný čin. Věřím, že existuje spousta poctivých policistů, ale nevěřím, že by se nenašel jeden (a to bohatě stačí!), který by informace o vyšetřování nedonesl vyšetřovaným osobám...

Přeji Vám, aby vám ty ideály vydržely co nejdéle...

0 0
možnosti
JM

jirka3m

6. 1. 2011 14:37
představte si

že si v klidečku chystáte půlgigový tunel, a najednou se vás nějaká svině rozhodne špehovat, no fuj

0 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2235x
PhDr. Matěj Trávníček (*25. 2. 1988)
Politolog, I. místopředseda Mladých konzervativců, člen Mensy ČR a České společnosti pro politické vědy. Živí se prací v oboru a věří, že i politologové by se neměli bát říkat svůj názor. Své názory by však neměli zaměňovat za vědecké poznatky. Specializuje se na volební studia a zejména pak volební systémy. Na tomto blogu prezentuje výhradně své soukromé názory.