Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

Jantar19

6. 2. 2011 12:42
stat nesmý ustupovat ubožákům a vyděračům

jen bych dodal,ze lekari maji prumerny plat 70 tisic a prijde jim to malo????

O pridani 8tisic kazdemu lekari rekl engel, ze jim ministr nenabidl nic. 8 ticic je cely plat rady spoluobčanů. Dale tvrdi, ze by sestry nemely dostat pridano, protoze nepodaly vypovedi. Kde to jsme?? Pridano ma dostat jen ten, kdo dal vypoved??

Kdyz nebudu spokojen se svým platem a budu mit pocit, ze mam na vic, dam vypoved a pujdu tam, kde mi vic daji, ale nebudu nikoho vydirat a nikomu vyhrozovat. Hlavne budu mit tolik hrdosti a budu si stat za svym rozhodnutim, ze se nebudu mermomoci snazit (opet vydiranim), aby ma vypoved byla vzata zpet

0 0
možnosti
M

Matuji

9. 2. 2011 21:32
Re: stat nesmý ustupovat ubožákům a vyděračům

Bych chtěl vidět, kde jste vzal těch 70 tisíc. To je dobrý fór, asi takový, že průměrná mzda v česku je 23 tisíc nebo kolik (kdo na to dosáhne?). Mohu vám tady zcela anonymně říct, že specializovaný chirurg má po 30-ti letech praxe 28 tisíc hrubého a nastupující lékař 20 tisíc. Je to opravdu adekvátní pracovní náročnosti a úrovni vzdělání?Rv Je třeba odlišit soukromé a praktické lékaře, kteří jsou mimo a tato "stávka" se jich netýká a kteří zvedají průměrnou mzdu(spolu s THP pracovníky.

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

5. 2. 2011 10:03
Starou pravdou je,

že každý soudí podle sebe. Že Vy jste psal, Matěji, hlavně o Vaší schopnosti uplatnit s jinde mimo ČR.:-)

0 0
možnosti
MM

MUDr. madqwert

5. 2. 2011 10:10
Re: Starou pravdou je,

R^;-D

0 0
možnosti
JK

Indi.HK

4. 2. 2011 15:08
Pane

Opravdu jste přišel s novým pohledem na věc. Váš článek na blogu je opravdu přínosem. Z kolika blogů jste svůj příspěve opsal?

0 0
možnosti
M

Michaell

4. 2. 2011 14:45
Berte nebo jděte

máte na to týden!

0 0
možnosti
JL

jirka1965

4. 2. 2011 14:32
Je nesmysl jim říkat, aby šli.

Prostě za ně není náhrada.

0 0
možnosti
OP

Bětka

4. 2. 2011 14:40
Re: Je nesmysl jim říkat, aby šli.

jenže náhrada se najde,sice ne tak kvalifikovaná,ale najde. Odchod lékařů už jednou řešila naše místní nemocnice.Jeden z primářů koupil bývalý hotel,přetvořil ho na "lékařský dům" a mnoho nemocničních lékařů si v něm otevřelo soukromou praxi. Náhrada přišla ze Slovenska-líbil se jim plat i zajištěné bydlení v nemocničních garsonkách.

0 0
možnosti
DNIN

Diskutovat na iDmůžete neomezeně

4. 2. 2011 14:29
e to od doktůrků svinstvo

všem se platy snižují, doktůrci mají průměrnou mzdu trojnásobnou a ještě jim to nestačí

navíc chtěji možnost se po výpovědi vrátit, to je hnus co si dovolují, vyděrači

0 0
možnosti

turbosurf

4. 2. 2011 14:04
haha

Při psaní článku nebyl zraněn žádný lékař, ale při čtení se několik zaplacených roztleskávačů vytočí do předinfarktového stavu ;-D;-D   karmička od Jana Šimonové;-D

0 0
možnosti
PH

petrph

4. 2. 2011 13:58
zase jeden, kterého nenaučili v 1.třídě odečítat

Lékaři chtěli tři miliardy, ministr jim jim nabídl miliardy dvě, s čímž kompromisně souhlasili. Dneska jim chce dát ministr pouze 1,5 miliardy a lékařům se to nelíbí. Kdo se hlásí, že v tom vidí, že "lékaři následně požadují víc a víc."

A mimochodem, další ,který věří státnímu vymlouvání, že víc se dát nemůže protože peníze nejsou.On do toho stát nemá co mluvit, a ze svého (resp. z peněz vybraných na daních,které už má rozpočítané na jiné,zcela jistě potřebnější  účely). to platit nebude.

Hovoříme pořád o těch stejných peněz,které si povinně platíme právě na zdravotní pojištění, a jde jen o to na co budou použity. Zda na platy lékařů za kvalitní odvedenou práci-a nebo za předražené nákupy ve zdravotnictví ..?

0 0
možnosti
LZ

košťálka

4. 2. 2011 13:57
Ale jděte, pane!

Z Vás tak čiší nenávist a závist, že by se ti zlí zlí doktoři mohli upíchnout i jinde než v nemocnicích, až to bolí, Jste vážně tak naivní, aby jste si myslel, že jazykově jsou vybaveni pouze inženýři a ekonomové? Nevědomost hříchu nečiní, mladý muži, ale ve vašem případě dosti zaráží...

0 0
možnosti
VT

Johyn

4. 2. 2011 14:46
Re: Ale jděte, pane!

Já v tom osobně závist necítím. Vždyť co má těm lékařům závidět? Vždyť dřou jak mezci a těch peněz za to mají pomálu. Alespoň to tvrdí.

A ta jazyková výbava. Tak to bude opravdu zajímavé. Víte bavit se s někým o počasí to ještě jde. Ovšem až mu bude pacient líčit své obtíže a doktor musí naprosto přesně rozumět tak to bude o něčem jiném. No a nemocnice budou nadšené. Pan doktor špatně porozumí a nemocnice bude platit odškodnění.

A kolik těch lékařů má už zajištěno venku zaměstnání? Já myslím, že jich moc není. Když ministr neustoupí  tak za 2 měsíce bude problém vyřešen. Ovšem někteří na to doplatí. Obvykle kdo chce moc nemá nakonec nic. 

0 0
možnosti
M

mikilukas

4. 2. 2011 13:48
klídek!

ještě zůstávají lékárníci, veterináři, léčitelé, bylinkáři, babky kořenářky. A přinejhorším Vietnamci-ti dokážou i podříznout prase!!!

0 0
možnosti
OP

Bětka

4. 2. 2011 13:58
Re: klídek!

naše rodina je naprosto v klidu,máme totiž doma 3semestrového medika;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2235x
PhDr. Matěj Trávníček (*25. 2. 1988)
Politolog, I. místopředseda Mladých konzervativců, člen Mensy ČR a České společnosti pro politické vědy. Živí se prací v oboru a věří, že i politologové by se neměli bát říkat svůj názor. Své názory by však neměli zaměňovat za vědecké poznatky. Specializuje se na volební studia a zejména pak volební systémy. Na tomto blogu prezentuje výhradně své soukromé názory.