Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

PetrNovák

1. 12. 2010 11:01
Ach ty počty

Dobrý den, obvykle na blogy nereaguji, ale Váš poslední příspěvek nechat bez komentáře nechci.

Jistě máte pravdu, že ODS a ČSSD mají právo se dohodnout a utvořit koalici. Nicméně nemáte pravdu, když tvrdíte že v Praze 1. volby nikdo nezpochybnil (co třeba SZ, VV a SNK-ED)  2. TOP 09 nezískala většinu (získala, pouze nikoliv nadpoloviční) 3. demostrace jsou namířeny proti svobodným volbám (ve skutečnosti jsou namířeny proti povolební dohodě dvou stran, což je poněkud rozdíl).

A proč Vám to píšu? Protože jako student UK byste mohl chápat, že úvaha musí vycházet z pravdivé a nezkreslené premisy, termíny je záhodno používat přesně a hodnocení podrobit kritice z širšího úhlu pohledu. Jinak totiž snadno dospějete k nepřesným závěrům a Vaše prohlášení, jakkoli pěkně formulované, bude nicneříkajícím plácnutím. A to, alespoň předpokládám, nechcete.

Přeji pěkný den

Petr

0 0
možnosti
JN

Janhura

1. 12. 2010 11:24
Re: Argumentujete polopravdami

1) Podle vás může volby zpochybnit i "stará Blažková". Rozhoduje však výrok soudu.

2) TOP 09 získala nejvíce hlasů, ale nikoliv většinu.

3) Demonstrace ???   Stejné, ne li větší "demonstrace", tj. virvál dělají příznivci fotbalových klubů.

0 0
možnosti
MJ

moudrá Jana

1. 12. 2010 10:59
Rozumný náhled na věc.

Což u tak mladého pravicově smýšlejícího člověka mnoho na tomto servru překvapí. Máte karmu.;-DR^

0 0
možnosti
S

Susanah

1. 12. 2010 10:56
Pravicový studente

najednou vám nevadí koalice se socany, oranžovým nebezpečím, které mělo být pohromou, najednou je to demokracie.  Najednou zmizel účelový boj pravice-levice.  A obě strany tvrdí, že jejich program je zastoupen 90%, divné počty jako vaše úvahy. Máte vztek, že se Pražáci ozvali.

0 0
možnosti
PV

VerneP

1. 12. 2010 10:59
Re: Pravicový studente

a kolik volicu ODS a CSSD se ozvalo, byly slyset hlasy, ale ty byly ponekud od jinud.

0 0
možnosti
JN

Janhura

1. 12. 2010 10:54
Na Vikárce, po třetí rundě

se občanská společnost (Havel, Halík, Svěrák a Kraus) jednomyslně dohodla, že primátorem bude Tůma - a on nebude.

Tak se jim nedivte, že jsou zklamaní, že není po jejich.  ;-(

0 0
možnosti
JR

etrusk

1. 12. 2010 10:57
Re: Na Vikárce, po třetí rundě

A kousek nad Vikárkou se ti skuteční politici a jejich nekritičtí obdivovatelé spolu s hradním pánem tetelí blahem. To jsme s ním vy.......

0 0
možnosti
JP

JaromírP.

1. 12. 2010 10:50
Souhlas a karma

Ať se nám to líbí nebo ne, volby byly demokratické. Jsem zvědavý, jestli by křiklouni vyšli do ulic, kdyby koalici uzavřela TOP09 s ODS. Nebo jsou představitelé TOP09 Kalousek se Schwarzenbergem o tolik morálnější než třeba pan Svoboda?

0 0
možnosti

debater

1. 12. 2010 10:55
Re: Souhlas a karma

Kalousek s knížetem v Praze nekandidovali. ODS hrozilo v koalici s Topkou vypakování "zasloužilých" a role pacholka. Proto se radši za část lizu spřáhla s dosud nenažranými aby mohla ve svém pokračovat. Oslavovat tento stav mi připadá nemoudré.

0 0
možnosti

vodní želva

1. 12. 2010 10:44
Pane politologu máte tam chybu a ještě jste jí uvedl tučně.

Jedná se o výrok - "Nikdo volby nezpochybnil". Volby byly zpochybněny v celé řadě obcí. Dokonce i v té Praze byla podána k soudu stížnost se  žádostí na vyslovení neplatnosti voleb, vzhledem k rozdělení Prahy, které způsobilo, že strany s více jak pěti procenty hlasů se do zastupitelstva hl. m. Prahy nedostaly. Víte ony volby do zastupitelstva hl.m.Prahy kopírují volby do krajů a tam je to jinak.  V tomto případě se jednalo o společnou kandidátku KDU-ČSL, SZ a SNK-ED a potom také o samostanou kandidátku VV.  Nezávislý soud rozzhodl, že je vše v pořádku, ale pokud jsem to zaznamenal správně, tak to míří k Ústavnímu soudu. Nedělám si iluze, že by Ústavní soud řekl, že se volby v Praze musí opakovat, ale Vám, jakožto člověku, který se chlubí politologickým vzděláním vytýkám Váš výrok, který je nepravdivý. Pravda je ta, že volby byly zpochybněny. Pravda je ta, že kdyby byla v Praze stejná pravidla jako při volbách do krajů, tak by ODS s ČSSD většinu dohromady nedaly. 

0 0
možnosti
JR

etrusk

1. 12. 2010 10:46
Re: Pane politologu máte tam chybu a ještě jste jí uvedl tučně.

R^ Přesně tak. Praha je považována za kraj, ale díky nepochopitelné volební anomalii vlastně není...

0 0
možnosti
PK

Ccecil

1. 12. 2010 10:41
To máte tak

Představte si, že přijdete do obchodu, vyberete si nádhernou plasmu s podporou 3D a uhlopříčkou 116cm, zaběhnete zaplatit, ale na výdeji vám dají obyčejné 22" LCD. Budete se rozčilovat, protože jste si objednal něco jiného za jinou cenu. To vám obchodník slíbil. A najednou vám poví, že máte smůlu a za stejnou cenu dostanete šmejd. Taky se vám to nebude líbit.

Stejně tak obchodníci z ODS a ČSSD něco slibovali. Dostali od voličů zaplaceno = hlasy, a pak najednou je všechno jinak. Z deklarované nesmiřitelnosti je 90% průnik programů. A vy se divíte, že se to podvedeným voličům nelíbí?

0 0
možnosti
S

sampis

1. 12. 2010 10:42
Re: To máte tak

Voliči ODS si jistě neobjednali primátora Tůmu. Tím jsem si jist.

0 0
možnosti
JC

Jarcho

1. 12. 2010 10:35
Výborně.

Stručné, přesné, pravdivé.

R^

0 0
možnosti

debater

1. 12. 2010 10:43
Re: Výborně.

přesné a pravdivé to zcela není. Ty dvě strany se před volbami vůči sobě velmi vymezovaly. Kdyby uzavřely předvolební koalici bylo by voličům daleko jasnější koho volit a věřte, že by jich tato koala mnoho nedostala.

0 0
možnosti
JR

etrusk

1. 12. 2010 10:33
etrusk

Proti výsledkům voleb nikdo nedemonstroval. Protest byl namířen proti tomu, že se účelově spojují strany, které do sebe v předvolební kampani šily jak zběsilé a slibovaly že se už  nikdy nespojí do kmotrovské koalice. Je smutným faktem že takové povolební inženýrství bere řada lidí jako přirozenou a správnou věc. A nepokrytě se  z ní raduje,. To o stavu společnosti vypovídá dost. Srovnání se sněmovními volbami kulhá na obě nohy. Před nimi tři dnes vládní strany svorně hlásaly, že nepůjdou s KSČM ani s Paroubkovou ČSSD. Svůj slib splnily.

0 0
možnosti
F

ftdolton

1. 12. 2010 10:31
Njn,

byl to hnus, velebnosti!

0 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2235x
PhDr. Matěj Trávníček (*25. 2. 1988)
Politolog, I. místopředseda Mladých konzervativců, člen Mensy ČR a České společnosti pro politické vědy. Živí se prací v oboru a věří, že i politologové by se neměli bát říkat svůj názor. Své názory by však neměli zaměňovat za vědecké poznatky. Specializuje se na volební studia a zejména pak volební systémy. Na tomto blogu prezentuje výhradně své soukromé názory.